Aktive og glade hunder
Her er to av kennelens hunder med på overnattingstur i fjellet sommeren 2010. Det er Mira (hvit/brun) og Pippi (brun). Begge liker å gå med kløv når vi er på tur.
Om oss

Jeg heter Marit Sommerro og jeg har hatt hund siden jeg var liten. Mange forskjellige hunderaser og med et ønske om å lære mer om hund. Dette har medført at jeg har tatt mange kurs om/med hund gjennom årene og har også tatt instruktørutdanning ved flere hundeskoler. Den siste runden gikk jeg hos DIN BESTE VENN HUNDESKOLE 2006/2007 hvor jeg også besto eksamen i teori (skriftlig heldagseksamen om hund, adferd, læringsteori m.m.) og praktisk prøve.

Jeg har vært på mange temadager/konferanser om hund og trening gjennom flere år og tatt kynologikurs i 2012 og Oppdretterskolen del 1 og del 2 i regi av NKK (Norsk Kennel Klubb) i løpet av 2012 og 2013.
Det viktigste jeg har lært er at det er mye å lære videre og at jeg blir aldri utlært 😎Rasebeskrivelse

Rasebeskrivelse: Rasen har vært en brukshund i Spania i flere århundrer. Den ble godkjent som egen rase i FCI i 1999 og årsaken ligger nok i at spanjoler brukte hunden i hverdagen. Til arbeid ute i skogen, på myrer eller i fjellene. De ble brukt til bl.a apport (i/under vann) gjeting, sengevarmer for gjetere, som gårdshunder og som hjelper på fiskebåter. Det at rasen har fått godkjenning så ”nylig”, påvirker også homogeniteten i rasen ved at det er en del variasjoner i størrelse, pelskvalitet/pelstype og temperament. I Spania har de 3 forskjellige "typer/preg" basert på hvilken region de kommer fra og hva de ble brukt til, men de er altså samme rase i forhold til godkjenning som rase.

Helse hos Spansk Vannhund: I rasens hjemland, Spania, så har de hatt lite oppfølging på helse på samme måte som vi er kjent med her i "nord". 
I Norden (Norge, Sverige og Finland) har man kartlagt helsen fortløpende og vi forsøker å velge bort hunder som har risiko for arvelige lidelser eller som ikke er rasetypiske. Vi har mulighetet til god kontroll på hofter (HD) og albuer (AD), men øyelidelser kan bli bedre fulgt opp før hundene brukes i avl. Det er mange veterinærer som utfører denne undersøkelsen som dekker mange øyelidelser. Hunder som er undersøkt av autorisert personell får en ECVO attest.

Vi kan også teste genetisk om avlshunder har gen for PRA som er en alvorlig øyelidelse for hundene som får dette.

Vi kjenner også til at tilstanden som heter Color Dilution Alopecia (CDA) kan testes for genetisk. CDA er desverre ikke forenelig med et godt liv for valpen, men oppdages ofte allerede ved fødsel.

I Sverige får vi via raseklubben testet for  Neuroaxonal dystrophia (NAD) som er en nevrologisk sykdom som ble identifisert i rasen for noen år siden.

Det hender at noen enkeltindivider får problemer med Thyroxin-nivået (Skjoldbruskkjertelen) og må da gå på medisiner resten av livet. Det er bra kunnskap om arvelige sykdommer og NKK har en del anbefalinger i så måte.


Målet for mitt avlsarbeide

Målet for avlsarbeidet mitt: Bidra til en sund rase som har  god mentalitet,  gode rasetypiske egenskaper, god arbeidslyst og rasetypisk utseende. 

Jeg ønsker å ha fokus på mentalitet og preging, dvs at valpene vil få et bra utgangspunkt for i takle hverdagen sin og med gode bruksegenskaper. Og resten må valpekjøpere bidra med 🙂Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Lene Lyche | Svar 22.06.2015 11.17

Hei! Jeg skal anskaffe meg hund, og har bestemt meg for en Havaneser. Nå er jeg på jakt etter oppdretter som har, eller venter valper.

Marit S 04.08.2015 16.37

Hei Lene.
Lykke til med å finne en Havaneser. Her er det Spansk Vannhund som er i fokus :)

Evy Grenness | Svar 18.11.2014 15.54

Fin side, Marit! Dette er noen skjønnaser Du har jobbet bra! Lykke til videre.

Evy Grenness | Svar 18.11.2014 15.50

Kjenner meg igjen i å falle pladask - jeg falt i 2001,i Spania. Det var umulig ikke å ta med Paca hjem - perro nr 8 i Norge, des.'01.Har ikke angret en dag!

marika lundin | Svar 24.04.2014 18.18

Hej Marit, vilka fina bilder du lagt ut på dom små sötnosarna, dom är helt underbara, man vill bara krama dom, Uffe är så stolt far, kram Marika och Uffe

Marit Sommerro 23.05.2014 15.06

Hei Marika. Nå har jeg lagt ut nye bilder av de fine valpene til Uffe :)

Marit Sommerro 24.04.2014 20.55

Dere må komme på besøk til oss før de flytter

Gabiel | Svar 22.11.2012 22.19

Veldig hyggelig å besøke deg og valpene i dag! De så veldig fine ut! :D

Marit 27.11.2012 17.31

Hyggelig med besøk, Daniel.

Oddbjørg | Svar 29.03.2011 20.52

En liten perro-hilsen fra Feliz og Oddbjørg på Vestlandet! Koselig side! Hvis du vil vite mer om oss, finner dere osss på www.oddbjorgshundeliv.blogstpot.com

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

25.10 | 08:15

Hei Mette.
Der er ingen ledige valper nå.

...
20.10 | 15:08

Vi er interesserede i en tæve eller han hunde hvalp
Vi bor i Aalborg i Danmark
Har du flere tilbage?
Gerne 2 farvede- men temperament vigtigst

...
27.11 | 10:20

Hei Kari & Svein.
Fant og Petra fikk en gjeng hyggelige valper.
Det er ingen som bor i området rundt dere, desverre.

...
12.11 | 22:02

Hei Marit
Det var moro å se bilder av avkommet til Fant.
Er alle valpene flyttet, og er det noen som har havnet på våre kanter av landet?
Hilsen Kari & Svein

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE